Aumla blir stödföretag till Naturskyddsföreningen

Hälsoföretaget Aumla och Naturskyddsföreningen har skapat ett pro-bono samarbete för “Hållbar hälsa i det hybrida arbetslivet”. Samarbetet går ut på att samtliga medarbetare på Naturskyddsföreningen får välja mellan olika tränings- eller kostprogram från Aumlas digitala utbud som en del av deras företagshälsa.  

Syftet är att bidra till ökad hälsa oavsett vart medarbetaren befinner sig. Aumla skänker samtidigt 50kr per sålt program av “Yoga i naturen”  -  ett onlinebaserat yogaprogram som är inspelat på Gotland. Aumlas vision är att kombinera träning och naturen för att inspirera till mer hälsa och välmående för både företag och individer. 

 
 

Miriam Sundholm grundade Aumla utifrån en önskan av att kunna bidra till mer hälsa på svenska arbetsplatser. Hon blev själv sjukskriven för stress och insåg behovet av att prioritera träning, kost och återhämtning för att hitta tillbaka till balansen. En del av hennes väg tillbaka var att spendera tid i naturen och hon är sedan ett antal år medlem i Naturskyddsföreningen. 

Målet med samarbetet är att bidra till en upplyftande företagskultur som uppmuntrar till hälsa och välmående under arbetstid som en del av Naturskyddsföreningens fokus på friskvård. ”Vi vill underlätta för medarbetarna att få till träning i vardagen. Vi tror att detta webbaserade program gör just det, plus att det kan inspirera till nya sätt att träna och äta”. 

 

“Samarbetet med Naturskyddsföreningen betyder otroligt mycket för mig. Att de ser fördelarna med att erbjuda våra digitala program som en del av deras satsning på friskvård. Vi vill erbjuda enkelt träning som kan genomföras där det passar individen bäst, med förhoppningen att fler då kan prioriterar träning och hälsosam kost i sin vardag” - Miriam. 

 

Aumlas program följer en enkel struktur och är skapade av experter inom kost och träning. I träningsprogrammet “Styrketräning för hela kroppen” får användaren tillgång till tre träningspass i veckan på ca 25 minuter, vilket gör att man på så vis kommer upp till WHO’s (World Health Organization) rekommendationer kring styrketräning. 


Vill man yoga kan man välja mellan yogapass av olika svårighetsgrad som är mellan 15-45 minuter. All fler upptäcker fördelarna med yogan som träningsform då den både bidrar till rörelse och skapar en stund av återhämtning. Yogan har också en bevisad effekt på att minska känslor av stress och oro.

 

 
 

Naturen blev en vacker inspelningsplats för yogaprogrammet, men nu planerar vi att också spela in en ny version av Styrkeprogrammet utomhus då vi märker hur mycket energi man får av att bara titta på naturen, berättar Miriam om kommande projekt.  

Kostprogram

Aumlas har tillsammans med den legitimerade dietisten Sofia Antonsson tagit fram ett kostprogram med syfte att ge kunskap och tips kring hur man kan äta god och näringsrik mat. Dessutom blir det klimatsmart då Sofia rekommenderar mer frukt och grönt och gärna ekologiskt och närodlat för en mer hållbar miljö

 

Min tanke är att det framförallt ska inspirera och förenkla. ”Kolla, vilka enkla och smarta träningspass, passar perfekt innan mitt nästa möte”  eller “Vilken god lunch, nu känner jag att jag kan behålla energin resten av dagen”  - Sofia Antonsson, Dietist

 

Friskvård

Alla Aumlas kost och träningsprogram uppfyller skatteverkets regler för friskvårdsbidrag vilket gör att det är avdragsgillt för arbetsgivaren. 

 
 

 

Vill ni som arbetsgivare också kunna erbjuda kost och träningsprogram till era medarbetare så kan ni boka ett möte med Miriam direkt.


Föregående
Föregående

Aumla & Curemo erbjuder ny workshop: Företagshälsa 2.0

Nästa
Nästa

Nu lanseras "Yoga i naturen" - ett onlineprogram inspelat på Gotland för att bidra till hälsa och välmående