Tibro kommun inspirerar till en god arbetsmiljö tillsammans med Aumla

Tibro kommun är en av de verksamheter som förstått vikten av att skapa en bättre arbetsmiljö för sina medarbetare under pandemin. Som en del i sitt arbete väljer de att erbjuda medarbetare som arbetar på distans Aumlas digitala program Det optimala hemmakontoret”. Ett program som är utformat för att skapa ökad energi, produktivitet och arbetsglädje på hemmakontoret genom effektiva tips, råd och guidade rörelseövningar.

Aumla har utvecklat programmet “Det optimala hemmakontoret” tillsammans med Lisa Flink och Camilla Oldberg som båda har lång erfarenhet av att arbeta med hälsofrämjande åtgärder hos företag och offentlig verksamhet. Programmet har ett kursupplägg där deltagarna får prova ett antal guidade rörelseövningar under sex veckor för att genom kontinuitet och repetition etablera en ny vana. Användarna får också tillgång till kortare träningspass som inte kräver någon utrustning och är anpassade för att enkelt kunna genomföras hemma.

Vi tvingas alla att tänka nytt i samband med Corona, och här ser vi stora fördelar med att kunna erbjuda ett digitalt program för de medarbetare som arbetar hemifrån. Det är viktigt att vi som arbetsgivare visar att det är viktigt med pauser och rörelser under arbetsdagen.

Vi valde Aumla för att programmet kändes enkelt och för att främja medarbetarnas hälsa under pandemin” - berättar Ulrika Wennerkull, personalchef Tibro Kommun.

Programmet är inspirerat av en produktivitetsmetod som kallas “Pomodoro” vars huvudsakliga syfte är att låta hjärnan vila periodvis genom att schemalägga korta pauser under dagen. Att använda dessa korta pauser till enkla rörelser gör inte bara att kroppen mår bra, det har också en bevisat positiv effekt på både humör och förmåga att fokusera.

Det är viktigt att planera in och prioritera rörelse ännu mer när man arbetar hemifrån, eftersom det är lätt att man annars blir stillasittande för länge. Tidigare kanske en fikapaus krävde att man rörde sig från ett rum till ett annat, och man fick på så vis naturligt in rörelsen under dagen. När man jobbar hemifrån förlorar man också rörelsen till och från jobbet. När den dagliga rörelsen försvinner ökar istället risken för fysisk och psykisk ohälsa, vilket blivit viktigt att förebygga genom att skapa nya rutiner och arbetssätt“ - förklarar Lisa Flink, hälsokonsult på Aumla.

Om Aumla

Aumla erbjuder individuellt anpassade upplägg av klasser, föreläsningar eller kompletta hälsoprogram av olika omfattning samt rådgivning kring hur företag kan arbeta mer strategiskt och hållbart med sitt friskvårdsarbete för att skapa ökat välmående, engagemang och arbetsglädje på arbetsplatsen - oavsett om den är hemma eller på kontoret. Läs mer om Aumla här.

Om Tibro Kommun

Tibro är en västsvensk kommun med drygt 11 000 invånare som präglas av engagemang och aktivitet. Här finns en unik möbel- och inredningskompetens, ett ovanligt rikt föreningsliv – och kraft och vilja hos kommunen, företagen och invånarna att utveckla Tibro.

För mer information, vänligen kontakta:

Miriam Sundholm, grundare av Aumla

miriam@aumla.se | 076 596 41 62

Olivia Karlsson, HR-Konsult på Tibro kommun

olivia.karlsson@tibro.se

Föregående
Föregående

Vi lanserar ett hemma träningsprogram för att inspirera till en bra träningsrutin

Nästa
Nästa

Startup med fokus på ökat välmående hos företags anställda vinner stöd av Vinnova