Aumla hjälper konsultbolag att leverera digitalt hälsoprogram under 2021

För andra året i rad anlitar ett globalt konsultbolag Aumla för stöd i sitt arbete med att skapa ökad hälsa och välmående bland sina medarbetare. Aumla har tagit fram ett unikt hälsoprogram för företaget som sträcker sig över 100 dagar och består av föreläsningar, workshops, hälsoanalys och individuell coachning.

Programmet är designat för att vara 100% digitalt givet rådande omständigheter då flera medarbetare jobbar hemifrån. Hälsotestet sker via en EKG-mätare kopplad till en app från Linkura, där individen sedan får råd och tips för att kunna förbättra sin hälsa baserat på biofeedback analys. Samtliga föreläsningar sker online med erfarna hälsoexperter inom området fysisk aktivitet, mental hälsa, sömn, kost och andning. Alla deltagare får också ett coaching-samtal via telefon och en personlig hälsoplan.

Det finns givetvis utmaningar med att genomföra ett program för hälsa på distans, men tack vare tekniken finns det också många nya möjligheter. Vi har fokuserat på att öka motivationen och känslan av gemenskap genom att arbeta med olika verktyg och kommunikationskanaler. Vi ser också till att skapa interaktivitet under föreläsningar och workshops, så att deltagarna känner sig delaktiga och motiverade att arbeta med sin hälsa, oavsett vart de befinner sig “ - berättar Miriam Sundholm, grundare av Aumla.

Konsultbolaget valde att anlita Aumla för första gången i fjol och efter att ha sett resultatet av föregående års satsning har man valt att fortsätta med programmet även under 2021. Föregående års resultat visar bland annat att:

  • 64% av medarbetare med höga nivåer av stress kunde flyttas ut ur riskzonen för utmattning eller annan stressrelaterad sjukdom

  • 97% av deltagarna skulle rekommendera programmet till en kollega

  • 13% ökning av fysisk aktivitet bland deltagarna

“Vi är mycket nöjda med Aumla då vi fått på plats ett unikt hälsoprogram anpassat efter våra behov och önskemål. Utgångspunkten har varit att kunna ge våra medarbetare största möjliga hälsoförbättring inom träning, psykisk hälsa och nyttig mat baserat på individens egen situation. Detta har vi nått genom ett datadrivet tillvägagångssätt, en stor mängd inspiration från experter, individuell coaching, och nätverkande mellan deltagarna” - säger programansvarig hos konsultbolaget.

Om Aumla

Aumla erbjuder kompletta hälsoprogram av olika omfattning samt rådgivning kring hur företag kan arbeta mer strategiskt och hållbart med sitt friskvårdsarbete för att skapa ökat välmående, engagemang och arbetsglädje på arbetsplatsen - oavsett om den är hemma eller på kontoret. Läs mer om Aumla här.

För mer information, vänligen kontakta:

Miriam Sundholm, grundare av Aumla

miriam@aumla.se | 076 596 41 62

Föregående
Föregående

Aumlas träningsprogram certifierat för “Fysisk aktivitet på recept”

Nästa
Nästa

Aumla & NOX erbjuder Yoga till över 2500 “giggare”