Aumlas träningsprogram certifierat för “Fysisk aktivitet på recept”

Aumla blir godkänd som arrangör av FaR® - Fysisk aktivitet på recept. Det innebär att de hälsoprogram Aumla erbjuder uppfyller kraven för att vårdgivare ska kunna rekommendera dem till individer som behöver röra på sig som en del av deras behandling.

Fysisk aktivitet har många hälsofördelar och kan vara effektiv vid behandling av en rad olika diagnoser kopplade till vår livsstil, likt övervikt, typ 2-diabetes och hjärt-kärlsjukdomar. Aumla utvecklar program med syftet att hjälpa individer skapa goda rutiner för ett långsiktigt hållbart och hälsosamt liv. Programmen är helt digitala och kräver ingen utrustning för att vara enkla att genomföra oavsett var du befinner dig.

Träningsprogrammet “Bli ditt starkaste jag på 6 veckor” är Aumlas första program som kan erbjudas som FaR®. Programmet är upplagt med tre nya pass i veckan under sex veckor som gradvis bygger upp din styrka och rörlighet. Passen är under 30 minuter långa och kräver inga redskap. Programmet inkluderar också en del reflektions- och motivationsövningar för att bidra till att bygga upp en långsiktigt hållbar träningsrutin.

Du kan läsa mer om programmet “Bli ditt starkaste jag på 6 veckor” här.

Om Aumla

Aumla erbjuder individuellt anpassade upplägg av klasser, föreläsningar eller kompletta hälsoprogram av olika omfattning samt rådgivning kring hur företag kan arbeta mer strategiskt och hållbart med sitt friskvårdsarbete för att skapa ökat välmående, engagemang och arbetsglädje på arbetsplatsen - oavsett om den är hemma eller på kontoret. Läs mer om Aumla här.

Om FaR® - Fysisk aktivitet på recept

Genom att öka din fysiska aktivitet kan du förebygga och behandla många sjukdomar. Du som behöver stöd med detta kan få Fysisk aktivitet på recept, FaR. Det innebär att du får ett recept på någon rörelseaktivitet. Aktiviteten är anpassad till de förutsättningar och önskemål du själv har. Fysisk aktivitet kan komplettera eller ersätta läkemedel. Ibland är fysisk aktivitet den bästa medicinen där aktiviteten blir huvuddelen av din behandling. När du rör dig mer sker förändringar i kroppen som gör att du kan känna dig gladare, sova bättre, lättare hantera stress och hålla din vikt. Läs mer på vårdguiden.

För mer information, vänligen kontakta:

Miriam Sundholm, grundare av Aumla

miriam@aumla.se | 076 596 41 62

Föregående
Föregående

“Ät bra - må bra!” heter programmet som hjälper dig att äta hälsosamt

Nästa
Nästa

Aumla hjälper konsultbolag att leverera digitalt hälsoprogram under 2021