Aumla lanserar program för mer mental balans & välmående hos företag

Aumla lanserar “Mental balans” ett digitalt program som ger både chefer och medarbetare verktyg för att leda sig själv till ett ökat välbefinnande 

Att ge chefer kunskaper hur man förebygger och hanterar ohälsosam arbetsbelastning är idag ett krav (6 § AFS 2015:4). Ett sätt att ge chefer kunskap kan vara utbildning. Arbetsgivaren ska även se till att de arbetsuppgifter och befogenheter som tilldelas arbetstagarna inte ger upphov till ohälsosam arbetsbelastning. (9 § AFS 2015:4). 

“Med “Mental balans “ vill vi sprida kunskap om vad mental balans är, varför det är viktigt, och hur man själv kan påverka sin mentala hälsa genom enkla och effektiva övningar inom bland annat stresshantering och självledarskap”
- Miriam Sundholm, VD och grundare av Aumla

Mental balans - ger samtliga medarbetare en grundläggande kunskap och övningar för att minska stress och öka sitt välbefinnande 

Stresshantering_Aumla

Aumlas vision är att ge alla förutsättningar och möjligheter  att optimera sin mentala hälsa så att man kan känna meningsfullhet, må bra och utvecklas - både på jobbet och fritiden. Programmet är i linje med AFS 2015:4 med fokus på att ge företag verktyg för att skapa ett systematiskt hållbart och hälsofrämjande arbete. 

Programmet ger företag möjlighet att erbjuda samtliga medarbetare en grundkurs i mental hälsa. 

  • Enkelt & evidensbaserat  

    • Grundläggande kunskap & enkla metoder och övningar för att hantera stress 

  • Flexibelt & tillgängligt  

    • Låt medarbetarna välja när och var de vill genomföra programmet 

  • Ökad medvetenhet 

    • Genom att erbjuda samtliga medarbetare programmet kan man skapa en god grund för ett hälsofrämjande arbete 

Innehåll som bygger på vetenskap 

Programmet är baserat på den senaste vetenskapen inom kognition, det vill säga hur vår hjärna fungerar. Programmet innehållet korta föreläsningar, skrivövningar och guidade övningar framtagna av experter. 

Programmet är indelat i fyra teman:

  1. Förstå din stress

  2. Hantera din stress

  3. Öka ditt motstånd

  4. Led dig själv

Stress är en naturlig del av vår vardag, och genom att vi lär oss metoder för att hantera den kan vi också bli mer hållbara som individer. 

Om vi tvärtom går med för höga nivåer av stress under en längre tid kan det leda till psykisk ohälsa, något som tyvärr fortsätter att öka både i Sverige och Globalt. Idag står stress för 30% av sjukskrivningarna i Sverige, vilket drabbar individ, företag och samhället i stort. 

De flesta arbetsplatser ställer stora krav på oss som individer att kunna navigera och fatta beslut i osäkra lägen, det i sig skapar en naturlig stress. Därför ser jag det som en självklarhet att som företag höja medarbetarnas förmåga att hantera stress som en del av företaget hälsofrämjande arbete berättar Miriam Sundholm, grundare av Aumla. 

Självledarskap företag

Intresset för programmet har varit stort och inte minst på grund då vi i kölvattnet av pandemin gått in i det ”hybrida” arbetslivet där gränserna mellan arbete och privatliv suddats ut i samband med att många fortsätter att arbeta hemifrån.

Vill du arbeta med mental balans i er organisation?

Boka en demo av programmet

Föregående
Föregående

Nymamma guiden - Ett program som ger mammor stöd efter förlossningen

Nästa
Nästa

Hälsofrämjande arbete - Aumla & Happy at work i samarbete för bättre hälsa & arbetsmiljö