Nymamma guiden - Ett program som ger mammor stöd efter förlossningen

Nymamma-guiden är en fortsättning på samarbetet mellan Sofia Antonsson och barnmorskan Gun Hermann-Jonasson som också ligger bakom Aumlas populära progam “Gravidguiden”

Med det här programmet vill vi nå ut med kunskap inom kost, träning och hälsa till nyblivna mammor. Vi vill ge enkla råd och tips som gör att du som nybliven mamma kan ta hand om dig själv och din bebis med hjälp av bra kost och anpassad träning - Sofia Antonsson, leg dietist och kostexpert.

Skapat av experter på kost, träning och hälsa för nyblivna mammor

Nymamma guiden innehåller föreläsningar av Sofia Antonsson som handlar om hur du kan äta näringsrik och bra mat efter din förlossning samtidigt som du får råd och amning och barnmat.

Träning efter förlossning med Charlotte

Charlotte visar hur du kan hitta tillbaka till din kropp efter din graviditet

Du får också guidade träningspass som successivt bygger upp din styrka och stabilitet. Träningspassen är framtagna och inspelade med Charlotte Berning som under flera år arbetat som PT och specialiserat sig på gravid och mammaträning. Charlotte är även mamma till tre barn och tyckte själv att det var svårt att veta hur hon skulle träna under sin graviditet och efter att hon fått barn.

Behovet av anpassad träning som nybliven mamma är väldigt stor, då många undrar hur de kan träna på rätt sätt efter att de fått barn. Många är rädda att göra fel och undviker då träningen helt, vilket leder till att man i stället blir mer stillasittande. Det finns tvärt om stora fördelar med att komma igång med träningen efter sin graviditet, men det är väldigt viktigt att anpassa övningarna efter kroppen som genomgått en enorm förändring.

- Charlotte Berning, expert på mammaträning

Camilla Oldberg som tagit fram programmets yogaklasser och har själv över tio års erfarenhet som yogalärare. Camilla har specialiserat sig på gravid och mamma-yoga och även utbildat andra yogalärare inom just detta.

Lugna yogapass efter förlossningen

Camilla Oldberg guidar till lugna pass efter din förlossning

Programmet är nu tillgängligt i Aumlas app. Fördelarna med appen är att det blir enkelt att genomföra klasserna när det passar en bäst. Klasserna är mellan 15-30 minuter och passar även dig som aldrig tränat eller yogat innan.

Det känns otroligt kul att kunna erbjuda kost, träning och yoga med så erfarna experter. Användaren får också möjlighet att ställa frågor om kost, träning och yoga direkt i appen eller under våra Live Q&As som vi håller på Instagram och Facebook

- Miriam Sundholm, grundare av Aumla.

Aumla - en trygg aktör för dig och din vårdgivare

Aumla som är ett hälsoföretag baserat i Stockholm hoppas kunna nå ut med programmet genom att bland annat samarbeta med mödravårdscentraler över hela landet.

Då Aumla är godkända av Akademiska Primärvårdscentrum som arrangör av FaR® - Fysisk aktivitet på recept kan barnmorskor och andra vårdgivare känna sig trygga med att de kan rekommendera både Gravidguiden och Nymamma-guiden till de kvinnor de möter. 

Samtliga program som Aumlas erbjuder är godkända av skatteverket som friskvård, vilket gör att man kan använda sitt friskvårdsbidrag för att köpa programmet. Man kan också köpa programmet per månad via appen.

Föregående
Föregående

Slumra och Aumla - i samarbete för bättre sömn

Nästa
Nästa

Aumla lanserar program för mer mental balans & välmående hos företag